Traffic Mojo

Traffic Mojo Logo
Aszód Traffic Mojo Tesztüzem

Aszód – Fenntartható Városi Mobilitási Terv készül

A gazdasági és társadalmi folyamatok hatással vannak az urbanizációs folyamatokra, így a mobilitási igényekre. Ezek alól a főváros és környéke sem jelent kivételt, a közúti közlekedési igények változása egyre nagyobb kihívásokat támaszt a térségben: nő az ingázók száma.

Aszód város helyzete különleges, mert a 3 számú főút keresztülfut a városon – történelmileg a térség központja a város és jelenleg is járásközponti szerepet tölt be. A főút forgalma jelentősen terheli a várost az átkelési szakaszon.

A helyiek életminőségét, valamint biztonságát szem előtt tartva Aszód Város Önkormányzatának megbízásából cégünk  készíti Aszód Fenntartható Városi Mobilitási Tervét. A tervet megalapozó helyzetelemzés során vizsgáltuk a jelenlegi állapotot, a mindennapokban felmerülő közlekedési problémákat, valamint elemeztük azok okait. A projekthez bevetettük a Traffic Mojo-t is, ami az új, videókép elemzésen alapuló, innovatív forgalomszámláló rendszerünket. Forgalomfelvételt végeztünk a város három, különböző jellegű csomópontjában, változatos időjárási körülmények között, több napszakot felölelően. A mérőrendszer jól vizsgázott a jelzőlámpás forgalomirányítás nélküli, a jelzőlámpás irányítású és a körforgalmú csomópontokban egyaránt.

A projektünk reményeink szerint nagyban hozzájárul majd Aszód Város mobilitási problémáinak a felszámolásához.